• Zoeken...

Particuliere financiering

Heb je een (nog aan te kopen) perceel, huis of zakelijk onroerend goed als onderpand en kom je niet in aanmerking voor bankfinanciering of heb je belang bij een financiering op maat zonder allerlei voorwaarden en omslachtige procedures en een vlotte afhandeling? Wellicht is een particuliere financiering dan een oplossing. Wij geven snel en vrijblijvend uitsluitsel over de mogelijkheden.

Het rentepercentage bedraagt 2% procent per maand en de maximale looptijd is 5 jaar. De hypotheek- en behandelingskosten bedragen eenmalig 10% van de hoofdsom. Een financieringsaanvraag kan, afhankelijk van de agenda van het notariaat, vaak binnen enkele werkdagen worden afgehandeld.


Bestanden

Proces aanvraag particuliere financiering


Veelgestelde vragen

Het maximale financieringsbedrag hangt af van de waarde en courantheid van het onderpand. Op basis van de perceelkaart, de exacte locatie en foto's van het onderpand en het straatbeeld kunnen we snel en vrijblijvend een indicatie geven.
Het rentepercentage is 2% per maand.
De maximale looptijd van een financiering is 5 jaar. Er geldt een minimale looptijd van 1 jaar.
Het minimale maandelijkse aflossingsbedrag kan in overleg worden bepaald.
Afhankelijk van het onderpand en het te financieren bedrag is een aflossingsvrije periode bespreekbaar.
Vroegtijdig aflossen kan altijd. Bij algehele aflossing binnen een periode van 1 jaar ben je wel standaard de rente voor de periode van 1 jaar berekend over de hoofdsom verschuldigd. Na het eerste jaar kun je op ieder moment boetevrij aflossen.
We verstrekken uitsluitend financieringen in euro of Amerikaanse dollars. De aflossing geschiedt dan ook in euro of Amerikaanse dollars.
Als je 60 jaar of ouder bent kun je alleen een financiering nemen indien een jonger persoon mee tekent als schuldenaar of je handelt namens een rechtspersoon zoals een stichting of NV.
Als onderpand is nodig een perceel, woning of zakelijk onroerend goed dat vrij is van hypotheken en beslagen. Verder moet het onderpand toegankelijk zijn en voorzien zijn van waterleiding en elektravoorziening tot aan het perceel. Aanvragen op ontoegankelijke percelen op geprojecteerde verkavelingsprojecten zonder voorzieningen worden niet in behandeling genomen.
Ja, ook op een erfpacht- of grondhuurperceel kun je een financiering nemen.
We verstrekken uitsluitend financieringen op basis van het recht van eerste hypotheek. Als er al een hypotheek op het onderpand gevestigd is kan de hypotheekhouder mogelijk uit de leensom volledig worden afbetaald waardoor de financiering als eerste hypotheek verstrekt kan worden.
Afhankelijk van het onderpand en het te financieren bedrag kunnen we hypotheken overnemen waarbij de hypotheekhouder volledig wordt afbetaald en er een nieuwe hypotheek wordt gevestigd.
Indien de benodigde stukken compleet worden aangeleverd kan een financieringsaanvraag, afhankelijk van de agenda van het notariaat, vaak binnen enkele werkdagen worden afgehandeld.
De hypotheek- en behandelingskosten bedragen eenmalig 10% van de hoofdsom. Deze kosten kunnen ingehouden worden uit de te ontvangen leensom.
Voor een aanvraag van een financiering hebben we de perceelkaart, de exacte locatie en foto's van het onderpand en het straatbeeld nodig.
Voor de notariƫle afhandeling van een financieringsaanvraag hebben we een identiteitsbewijs, uittreksel burgerlijke stand en nationaliteitsverklaring (indien de Surinaamse nationaliteit) nodig. Indien je gehuwd bent zijn ook deze stukken van je partner nodig. Als het om een nalatenschap gaat is er een verklaring van erfrecht nodig. Indien het onderpand op naam van een rechtspersoon zoals een NV of een stichting staat zijn naast de eerder genoemde stukken ook de statuten en een KKF-uittreksel nodig. Indien je vanuit het buitenland de financiering wilt afhandelen is een notariƫle hypotheekvolmacht nodig.
Ja, je kan vanuit het buitenland een hypothecaire financiering op onroerend goed in Suriname nemen. Hiervoor hoef je niet speciaal fysiek aanwezig te zijn in Suriname. Omdat de hypotheekakte ten allen tijde in Suriname wordt gepasseerd wordt er gewerkt met een notariƫle hypotheekvolmacht.


Contactformulier    Bestanden toevoegen


    Remy Vastgoed