• Zoeken...

PerceelsID

Sinds juli 2017 is bij de overdracht van onroerend goed een nieuwe perceelkaart voorzien van een PerceelsID vereist. Een PerceelsID is een uniek identificatienummer van een perceel, net zoals elke burger een identificatienummer heeft. De PerceelsID is o.a. ingevoerd om ordening te brengen in de registratie van percelen en om de rechtszekerheid te vergroten.

Zonder PerceelsID kan onroerend goed niet meer worden overgedragen. Het laten maken van een nieuwe perceelkaart en de toekenning van een PerceelsID is een proces dat zeker één tot enkele maanden kan duren. Als je onroerend goed in de verkoopt hebt en je nog geen perceelkaart met PerceelsID hebt raden we aan dit in orde te maken zodat het onroerend goed direct leverbaar is wanneer een koper zich aandient en het PerceelsID-aanvraagproces niet afgewacht hoef te worden.

Objecten waarvoor een PerceelsID aangevraagd of toegekend is, worden op onze website voorzien van een PerceelsID-stempel. Hierdoor kunnen belangstellenden in één oogopslag zien of er voor een bepaald object een PerceelsID aangevraagd of toegekend is.

Het laten maken van een nieuwe perceelkaart en het aanvragen van een PerceelsID kan bij ons. Voor het in behandeling nemen van een aanvraag hebben we de oude perceelkaart nodig. Het basistarief voor aanvragen in en rond Paramaribo is SRD 5.000 of de tegenwaarde in euro of dollar. Voor aanvragen in buitengebieden kunnen we vrijblijvend een prijsopgave doen.


Bestanden

Voorbeeld perceelkaart met PerceelsID
Proces aanvraag PerceelsID


Contactformulier

Bestanden toevoegen

 

 

Remy Vastgoed